Huidig schepen van Cultuur en Erfgoed Marc Snoeck zal de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen trekken. “En als mij het burgermeestersschap wordt aangeboden, zal ik mijn verantwoordelijkheid ten volle opnemen”, zegt Snoeck

sp.a maakte de top 5 bekend waarmee ze in de frontlinie naar de kiezer wil trekken.  "Dat Marc Snoeck onze lijsttrekker is, is geen grote verrassing", zegt Bertrand Demiddeleer, voorzitter van sp.a Halle, 'Hij zetelt al sinds 1988 in de Halse gemeenteraad en was daarvoor ook OCMW-raadslid.  Na een carrière in de cultuursector is hij momenteel voltijds eerste schepen van onze mooie stad."

Tweede op de lijst wordt Peggy Massien, vakbondsvrouw en deze legislatuur ook schepen van o.a. natuur, kinderopvang en sociale tewerkstelling.  Johan Servé is voltijds schepen van openbaar groen openbare werken en afvalbeleid en staat op 3.  Bertrand Demiddeleer, voorzitter van sp.a Halle, maar ook voorzitter van de Halse gemeenteraad staat dus op 4.  Valerie Hamelryck, huidig OCMW-fractieleidster staat op 5. 

"sp.a kreeg na 24 jaar oppositie de kans om deze legislatuur vorm te geven aan het beleid," zegt Marc Snoeck, "we hebben de voorbije 6 jaar geprobeerd een actief en zichtbaar beleid te voeren.  Ik denk wel dat we mogen zeggen dat we daarin geslaagd zijn.  Er kan van deze coalitie gezegd worden wat men wil, maar niet dat we niet proberen de problemen aan te pakken of dat we niets gedaan hebben.  We hebben hard gewerkt en hebben geprobeerd dicht bij de mensen te staan, mede door ze bij een aantal dingen nauw te betrekken. Er is nog veel werk te doen en we verhullen niet dat we graag opnieuw mee zouden besturen.  Als er een coalitie moet worden gevormd doen we graag mee en we zijn bereid met alle democratische partijen te spreken en  wordt ons het burgemeesterschap aangeboden dan nemen we die verantwoordelijkheid met beide handen aan.

Misschien hebben we de nationale flow niet mee, maar het gaat hier wel om gemeenteraadsverkiezingen.  Het gaat hier niet om welke minister het best gewerkt heeft of om welke partij de besten standpunten heeft in het parlement of regering. Mensen moeten uitmaken wie zij de meest bekwamen kandidaten vinden om hun gemeente te besturen, los van grote politieke tendensen en daar hebben we vertrouwen in.  " 

"We stelden twee maanden geleden een groep nieuwe kandidaten voor die nog nooit op een gemeentelijst hebben gestaan.   Ondertussen kunnen we enige fierheid melden dat al onze 10 mandatarissen zich terug verkiesbaar stellen.  We staan voor standvastigheid, vertrouwen en continuïteit." zegt Bertrand Demiddeleer nog.