1 mei 2017 startte in Oudenburg opnieuw met wapperende rode vlaggen en de mogelijkheid tot het nemen van een stevig ontbijt in Ipso Facto. Meer dan 400 ontbijters waren paraat tussen 7u30 en 11u.

Het 1 mei comité onder leiding van de heer Willy Balliere, gevormd door alle Oudenburgse socialistische verenigingen, is al vroeg uit de veren om de inwoners te verwennen met een lekker stevig ontbijt, bestaande uit o.a een glaasje cava, spek met eieren, kaas en ham, allerhande boterkoeken, pistolets, brood….. Zoals ieder jaar wordt er eveneens glütenvrij en suikervrij ontbijt voorzien.

Om 7u20 komen de eerste ontbijters toe, vergezeld door nationaal voorzitter John Crombez en de Vlaamse volksvertegenwoordiger Steve Vandenberge. Rond 9u kwam ook de gedeputeerde Franky Deblock, genieten van een ontbijt. Hij sprak de mensen toe en nam tijd om te luisteren naar onze Oudenburgse inwoners.

We kunnen opnieuw spreken van een geslaagd (g)rood ontbijt. Het 1 mei comité blikt trots en tevreden terug op deze editie en dankt alle vrijwilligers die dit evenement jaarlijks mogelijk maken en mee ondersteunen.