Het Huis van Alijn, het museum van het dagelijks leven, heeft een update nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Zo is er nu geen lift en is het museum dus niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Momenteel is het parcours niet aaneengesloten en dus niet zo logisch, dat zou ook beter kunnen. 

Dus werd er gewerkt aan een masterplan samen met architectenbureau OYO. Huis van Alijn, de brandweer, de toegankelijkheidsambtenaar en monumentenzorg zaten samen en kozen uit 9 scenario's een plan met liftkoker en een passerele aan de Corduwaniersstraat. 

Schepen Annelies Storms:

'Als museum van het dagelijkse leven speelt het Huis van Alijn een belangrijke rol in onze snel veranderende samenleving. Voor het museum staan deze maatschappelijke betekenis en het versterken van de museale functies voorop. Daarom wil het museum steeds meer inzetten op participatie, interactie met het publiek en een hoge toegankelijkheid. Deze uitgesproken publieksgerichte focus heeft ook ruimtelijke gevolgen. Een vernieuwing van het museum dringt zich dan ook op.' 

Schepen Sven Taeldeman: 

'Samen stonden sogent en de architecten voor een grote uitdaging; het masterplan diende tegemoet te komen aan de eisen van het museum, maar ook rekening houden met de adviezen van de brandweer en de toegankelijkheidsambtenaar. Bovendien is het Huis van Alijn een beschermd monument, met een indrukwekkend verleden dat uiteraard met veel respect moet benaderd worden.'Lees er meer over in het volledige persbericht.