Twee weken geleden lanceerde sp.a een bevraging over een stadstram voor Mechelen. Elke Mechelaar kreeg een brochure in de brievenbus met een toelichting en een enquete-formulier. De vorige dagen haalden militanten reeds honderden formulieren huis-aan-huis met vandaag bijna 1.100 ingevulde formulieren als resultaat.

[image] We roepen alle Mechelaars op om ook de volgende dagen en weken hun mening kenbaar te maken. sp.a-boegbeelden Caroline Gennez en Kathleen Van Brempt garanderen dat ze wel degelijk rekening houden met de mening van de Mechelaar.De voorlopige resultaten zijn niettemin duidelijk. Meer dan 88% ziet het sp.a-plan voor een stadstram zitten en kiest voor slimme investeringen in hoogwaardig openbaar vervoer. Driekwart van hen kiest er hierbij voor om het traject door het stadscentrum of alledrie de voorgestelde trajecten verder te onderzoeken.
 
Caroline Gennez: “We zijn zeer tevreden met de respons en voorlopige resultaten en zullen de komende weken en maanden alles in het werk stellen om dit idee verder te onderzoeken en de stadstram ook effectief terug in het Mechelse straatbeeld te brengen. Zo brengen we mensen niet alleen vlotter en duurzamer op het werk. We creëren er ook een pak jobs mee. En nog een extra bonus, meer openbaar vervoer betekent ook winst voor het klimaat en de geluids- en luchtkwaliteit. Een win-win situatie dus”.
 
“Vandaag zijn wij de enige garantie voor de aanleg van nieuwe tram- en spoorlijnen. We blijven hopen dat ook anderen ons nu zullen steunen – In Mechelen én in ‘Brussel’ -  om in Mechelen en de hele provincie te durven investeren in jobs van vandaag en morgen”, besluit Caroline Gennez.