24 september wordt de oude Vleeshalle ingericht als een overdekte marktplaats met ondernemers die eerlijk en lekker eten en drinken centraal zetten. "Wij zijn ervan overtuigd dat Mechelen en omstreken zoveel te bieden heeft op culinaire vlak", zegt Sophie Bollen, één van de initiatiefnemers. Mechelen en omstreken barst van jonge talentvolle ondernemers en handelaars die authentieke producten verkopen. Ambachtsmensen die eerlijke producten met een verhaal centraal zetten. Eigen bier, kaas, chocolade, Mechelse Gin, ambachtelijk ijs of artisanaal brood, de troeven zijn eindeloos. Deze handelaars en producten en nog vele anderen krijgen een plek in de Mercado.

Het gebouw en de locatie is ongelooflijk mooi, uniek en authentiek. De Oude Vleeshalle staat nu ruim twee jaar te koop. "Het is onze droom om dit gebouw terug te geven aan de Mechelaar", zegt Karla Celis. "Het is te mooi, te typisch Mechels om los te laten. We willen van deze hal een ontmoetingsplek maken voor mensen, ondernemers, Mechelaars en niet-Mechelaars, jong en oud, een mix van culturen en ideeën. En we niet alleen zijn met deze droom, dat is ondertussen duidelijk."

"Er zijn voorbeelden genoeg in het buitenland die ongelooflijke aantrekkingspolen zijn voor de stad. Denk maar aan Amsterdam, Londen, Barcelona en Kopenhangen, en nu ook Gent en Antwerpen die een Mercado opstarten. We zijn ervan overtuigd dat een markthal als deze een speerpunt is van stadsvernieuwing. Het zet Mechelen als creatieve en ondernemende stad op de kaart. Niet alleen herstellen we deze historische hal in oude glorie, maar we geven ook nieuw economisch en cultureel perspectief aan de hele omgeving. Het is ook een sociaal bindmiddel voor de stad, een plaats waar iedereen zich thuis voelt", aldus Sophie Bollen.

Sarah en Bart van de winkel Smaak zijn fan. Sarah: "We vinden dit een fantastisch project en besloten onmiddellijk om hier mee onze schouders onder te zetten. Er beweegt heel wat in Mechelen, je voelt de ondernemersvibe, een project als dit kan lokale ondernemers écht op de kaart zetten."

Gisteren was er een eerste infoavond waar heel wat ondernemers op af kwamen. Het enthousiasme is groot. Heel wat handelaars tekenden al in voor een standje op de Mercado. Onder meer Cosma foodhouse, Frutsi, Vers & gezond, chocolade en Toutes est belles doen mee. Er volgen nog infoavonden en de volgende weken gaan we op pad om handelaars warm te maken voor een Mercado in Mechelen.

Volg al het nieuws over de Mercado op de facebookpagina: https://www.facebook.com/mercado.mechelen/

Foto: Gazet van Antwerpen

Artikel in de Gazet van Antwerpen: http://www.gva.be/cnt/blmsi_02366313/vleeshalle-wordt-overdekte-markt-in-september