De kinderen van de Groenebeemd in Heffen (Mechelen) hebben donderdag samen met schepen van Jeugd Caroline Gennez hun nieuwe speelplein officieel ingehuldigd. Elders in de stad komen er nog.

"Vorige zomer zijn we voor het eerst samengekomen om de plannen te bespreken", zegt buurtbewoonster Anke Lauwers. De stad Mechelen investeerde 22.000 euro. Met het eindresultaat zijn de ouders best tevreden. "Alleen een bankje voor de mama's moet er nog komen en een vuilnisbakje." Vooral de grote schommel valt bij de kinderen erg in de smaak. "Voor de speeltuin er was, voetbalden wij in de tuin of gingen wij fietsen", zeggen de broers Ilias (11) en Kjelle (7) Cloetens. "Nu hebben wij een eigen plek om onze kameraden te ontmoeten. Vriendschap is belangrijk hé. Als het mooi weer is, zitten wij hier met een tiental samen. De gemiddelde leeftijd is acht jaar", vertelt Ilias.

Ook in de Aambeeldstraat en in de nieuwe verkaveling aan de Europalaan legt de stad nieuwe speeltuinen aan. "Aan de Kruisbaan, het Oud-Oefenplein en het Rozenplein vernieuwen wij de klimtoestellen", kondigt schepen Gennez (sp.a-Spirit) aan. In de wijk Bethaniënpolder krijgt de jeugd er een tweede voetbalveldje bij.