Mechelen herleeft een week in november weer even als meubelstad dankzij de Katholieke Hogeschool Mechelen. Het departement interieur & design organiseert dan onder de noemer 'Mechelen Meubelstad' een reeks activiteiten zoals tentoonstellingen en workshops waarbij jongeren en bedrijven elkaar ontmoeten. Stad Mechelen ondersteunt het project en start een werkgroep op om de samenwerking tussen hogescholen en ondernemers te bevorderen.

Het startschot van Mechelen Meubelstad zal door een studiedag worden gegeven in Lamot. In het congrescentrum komen ook een tentoonstelling en een wedstrijd van de eindwerken van de Vlaamse ontwerphogescholen. Mechelen Meubelstad beperkt zich niet tot Lamot alleen, maar wil ook zijn stempel drukken op de stad.

Er wordt nagedacht om het project uit te breiden met verschillende ideeën, zoals het verfraaien van blinde muren in de stad, het werken met etalages en de organisatie van een meubelwandeling langs het Dijlepad. Bedoeling is om Mechelen aan een zo ruim mogelijk publiek voor te stellen als historische meubelstad en als stad van creatieve ondernemers.

meubelwandeling

Schepen van Lokale Economie Caroline Gennez (SP.A) is enthousiast. «Dit project versterkt de samenwerking tussen de hogeschool en het economische leven in onze stad. Dat willen we met het stadsbestuur ten volle ondersteunen. Het departement interieur & design van de KHM is de grootste in zijn soort in Europa. We stellen daarom Lamot gratis ter beschikking en bekijken verdere samenwerking voor bepaalde projecten.» De stad zal alvast het idee van de meubelwandeling verder uitwerken.