Het stadsbestuur zal de komende weken een actieve wervingscampagne voeren om de Mechelaars warm te maken voor de actie Klimaatwijken. De stad zoekt tweehonderd gezinnen die energie willen besparen.

Met de actie Klimaatwijken engageren gezinnen zich om op zes maanden tijd minstens acht procent energie te besparen. Schepen Caroline Gennez (sp.a) legt uit waarom het interessant is om mee te doen. "Energie besparen is niet alleen goed voor ons leefmilieu, het geeft automatisch ook meer zuurstof aan het gezinsbudget en verhoogt de koopkracht. Daarom roepen we alle Mechelaars op om deel te nemen. Vorig jaar slaagden 34 gezinnen erin om de besparing te realiseren. Dit jaar hopen we op veel meer", zegt de schepen.

De actie loop van 1 november 2008 tot 30 april 2009. Mechelen hoopt tweehonderd Mechelaars te overtuigen om mee de uitdaging aan te gaan. Iedereen kan meedoen. Groepen gezinnen in de wijk en de stad worden dan samengebracht in klimaatwijken. Een wijk is niet noodzakelijk een geografische eenheid, maar kan ook een groep vrienden of kennissen zijn.