Deze zomer zal nog wat vroeg zijn, maar de Mechelse jeugd krijgt het lang beloofde skatepark toch in zicht. Schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a-spirit) heeft een studiebureau de opdracht gegeven een voorstudie inzake de locatie uit te voeren.

Na overleg met de werkgroep skaten van de jeugdraad werd de locatie aan het Douaneplein naast Perron M als geschikt bevonden. Deze plek is eigendom van de stad, goed bereikbaar en er zijn geen buren die eventueel last zouden hebben van het lawaai.

Betrokkenheid verhogen

Het studiebureau onderzoekt of de skatbowl op de geplande plaats effectief mogelijk is. Daarna is het woord mee aan de jongeren. "Want het is nog steeds onze bedoeling om het skatepark volledig te laten bouwen door de skaters zelf en niet door een aannemer", zegt Gennez. "Dit maakt de zaak niet alleen veel goedkoper, het verhoogt ook de betrokkenheid van de jongeren. We willen hen serieus nemen. Zij zijn best in staat en welwillend om de handen uit de mouwen te steken en verantwoordelijkheid te nemen. We moeten hen hiervoor wel de kans durven geven. Zo zullen ze ook meer respect hebben om hun realisatie mee te onderhouden."

De Mechelse jeugd wacht al lang op dergelijk skatepark. In de begroting werd 15.000 euro ingeschreven en bij begrotingswijziging wordt dat bedrag deze maand nog verhoogd met 2.000 euro.