Op maandag 27 maart organiseerden Stad en OCMW Gent een demosessie voor het personeel om duurzame vervoersmiddelen te testen.

Het circulatieplan betekent ook voor de medewerkers van Stad en OCMW een hele verandering. Net als iedereen moeten ook de medewerkers ‘slim schakelen’ en nagaan wat de beste manier is om hun bestemming te bereiken.

Martine De Regge, schepen van Personeel, Facility Management en Administratieve Vereenvoudiging: “Na de invoering van het bedrijfsvervoerplan woon- werkverkeer, waarbij 80% van de medewerkers op een duurzame manier naar het werk komt, willen we nu ook de dienstverplaatsingen maximaal verduurzamen. Hiervoor bieden we alternatieven aan op maat van onze diensten.”

Afgelopen maandag konden de medewerkers van Stad en OCMW verschillende soorten cargofietsen testen en zien wat de verschillende mogelijkheden zijn om ook de dienstverplaatsingen te verduurzamen.

“We moeten de medewerkers dan ook laten proeven welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het enthousiasme onder de medewerkers is heel groot en ik hoop dan ook dat de verschillende diensten een cargofiets aanvragen voor hun dienstverplaatsingen”, zegt Martine De Regge.