110.000 deelnemers schreven zich in voor de 7e groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Dat is een ongezien aantal. En ook de inwoners van de gemeente Essen deden hun duit in het zakje. Maar liefst 1 op 5 huishoudens schreef zich in voor de groepsaankoop.

De gemeente Essen telt 7.296 huishoudens, daarvan hebben 1.468 zich ingeschreven voor de groepsaankoop van de provincie Antwerpen. Het overgrote deel van de mensen (1.204) deed dat via de website samengaanwegroener.be. Maar er waren toch nog 264 inschrijvingen op papier, vooral via de gemeentelijke milieudienst.

Helmut Jaspers, schepen van duurzaamheid en leefmilieu (sp.a), legt uit: “Mensen worden nog steeds geconfronteerd met stijgende kosten, niet in het minst voor energie. Met de groepsaankoop ben je zoals elk jaar zeker van een vaste prijs voor elektriciteit die niet wijzigt gedurende 1 jaar. Vanaf dit jaar geldt dat ook voor de gasprijs. We zijn dan ook erg blij dat 20% van de Essenaren heeft meegedaan aan de groepsaankoop, ze kunnen er alleen maar hun profijt mee doen! En, ook het milieu vaart er wel bij, want het gaat om 100 % groene energie”.

Tijdens de veiling brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Voor deelnemers met elektriciteit en gas deden Eni en Elegant het scherpste bod. De gemiddelde korting is zo maar eventjes 29%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij Eni met een korting van 18%.

Inga Verhaert, sp.a gedeputeerde voor energie van de Provincie Antwerpen, legt het blijvende succes uit.  “Het loont nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan een groepsaankoop. En dat hebben meer mensen dan ooit begrepen. Het succes van deze 7e editie bewijst opnieuw dat consumenten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan."