Vandaag 30 september werden de gepersonaliseerde werkkoffers van KTA1 Diest aan de pers voorgesteld. De leerlingen van de afdeling elektriciteit hebben de verlichting van de sporthal gecontroleerd en waar nodig vervangen of hersteld. Daarbij kwamen deze werkkoffers prima van pas. 

Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs, gaf uitleg over de provinciale steun voor dit project: ‘Stages bij bedrijven zijn een schitterende manier om wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Maar uiteraard moet alles veilig kunnen verlopen. Dat zette de leerlingen van KTA1 Diest aan het denken.  Met steun van de provincie Vlaams-Brabant ontwikkelden ze speciale koffers met beschermingsmiddelen’.

‘Onze leerlingen van afdelingen hout ,sanitair en elektrische installaties van KTA1 Diest gaan voor het eerst gebruik maken van gepersonaliseerde werkkoffers met beschermingsmiddelen. Daarmee kunnen ze naar bedrijven gaan om er projecten uit te voeren’, zegt Peter Amerlinck, technisch adviseur coördinator van KTA1 Diest.

‘We steunen dit vernieuwend project met 5.000 euro omdat het leren op werkplekken in plaats van op schoolbanken stimuleert en zo de kansen op de arbeidsmarkt vergroot’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.