Een paar maanden terug, vroeg ik op de gemeenteraad of we met alle partijen samen afspraken konden maken over een duurzame verkiezingscampagne, nu blijkt dat maar één andere partij bereid is om hierover te praten, zegt sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys. 

Ik ben zeer ontgoocheld, vervolgt ze, zeker omdat alle partijen in de gemeenteraad van Erpe-Mere unaniem het Burgemeestersconvenant hebben goedgekeurd waarin de gemeente zich engageert om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten. 

Met een Charter over een duurzame verkiezingscampagne, zouden we als politieke partijen het goede voorbeeld kunnen geven in plaats van alleen maar inspanningen te vragen van burgers. Uiteraard moeten alle burgers geïnformeerd worden, ook diegene die niet digitaal verbonden zijn, maar dit hoeft niet door een wildgroei aan verkiezingsborden of door uitpuilende brievenbussen. Bovendien kruipen er honderden kilometers benzine in het plaatsen en onderhouden van verkiezingsborden. Na een paar dagen regen, zien ze er ook niet meer uit. 

In ieder geval willen wij graag het verschil maken door ons drukwerk en onze affiches te beperken. Op deze manier leveren wij alvast onze bijdrage voor het milieu, maar ook voor de overbelasting van jouw brievenbus.