Het gros van de -ongehoord duur- aangekochte panden ligt op de handelsas Blauwstraat-Hoogstraat. En het aantal geïnteresseerde huiseigenaars blijft aangroeien, terwijl er nog amper interesse is van investeerders of winkelketens. Investeren in een handelscentrum is natuurlijk een goede zaak. Maar niet als men ondoordacht met overheidsgeld smijt. Het lijkt wel alsof het bestuur Monopoly speelt met onze centen. En net zoals in het gezelschapsspel is ook in dit verhaal nog handenvol geld nodig om de oude panden te slopen,  nieuwbouw te plaatsen met grotere winkelruimtes en om een ontsluitingsweg aan te leggen achter de nieuwe panden.. De uiteindelijke kostprijs van dit project is moeilijk in te schatten, maar het wordt zonder twijfel een veelvoud van de 5 miljoen die al werd uitgegeven. De gemeente Boom is een immobiliënmakelaar geworden. Uw belastinggeld wordt niet door een goede huisvader beheerd!
Het idee om mooie grote winkels naar Boom te halen in grotere panden, is op zich natuurlijk een goed idee. Maar voor BOOM één moet dit geleidelijk gebeuren en met inachtneming van een aantal randvoorwaarden, waar dit bestuur geen rekening mee houdt.

Zo zijn er nauwelijks of geen parkeervoorzieningen, is het beleid van pop-up-winkels en shopping hubs een grote flop gebleken en werd het verkeervrij maken van winkelstraten teruggeschroefd. BOOM één had een Masterplan voor het centrum klaar met 70 maatregelen met Europese steun. Geen spoor van een doordacht allesomvattend Masterplan bij dit bestuur.

Ook het aanbieden van sociale koopappartementen is een goede zaak. Maar BOOM één vreest dat de nog te bouwen piepkleine, peperdure appartementjes nauwelijks geïnteresseerden zullen aantrekken.

Boom dreigt in 2017 -wanneer dit project klaar moet zijn- met een zware financiële kater te blijven zitten.