De wereldberoemde keramiste Ann Van Hoey laat via het project ‘A+A’ in dagcentrum Den Ateljee in Wezemaal design kommetjes maken door personen met een handicap. De provincie Vlaams-Brabant steunt dit initiatief in het kader van de professionalisering van de sociale economiebedrijven en de arbeidszorginitiatieven.

‘A+A’ is een ‘social design’-project waarbij keramiste Ann Van Hoey samenwerkt met dagcentrum Den Ateljee in Wezemaal voor de productie van design kommetjes. Design, productie, handel en arbeidszorg -vrijwillige arbeid voor personen die (nog) niet of nooit meer betaald werk kunnen uitvoeren- worden hier aan elkaar gekoppeld.

Den Ateljee heeft een jarenlange ervaring met de productie van keramieken voorwerpen. Het is een ideale activiteit voor hun werknemers. Het gaat om personen, soms met een handicap, die graag willen werken maar niet aan de bak komen op de gewone arbeidsmarkt.

Voor keramiste Ann Van Hoey is ‘A+A’ een uitdaging omdat ze nog nooit gewerkt heeft met serieproductie.

‘Omdat we de professionalisering van de sociale economie steunen, geven we aan ‘A+A’ een subsidie van 5.000 euro. Met deze opdracht van Ann Van Hoey kan Den Ateljee zich immers verder ontwikkelen. Hopelijk inspireert dit ook andere kunstenaars en ondernemers om samen te werken met sociale economiebedrijven en arbeidszorginitiatieven’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en gelijke kansen.


Bekijk hier enkele sfeerbeelden.