Vanaf 19 februari verhoogt Telenet de prijzen van een reeks diensten. Heel wat mensen zijn ontevreden. “Terecht”, reageert David Geerts. “Belgische telecomtarieven horen nu al niet bij de goedkoopste.”

“Sommige telecomtarieven zijn in België maar liefst 40 procent duurder dan in Frankrijk”, klaagt ook Test-Aankoop aan. “Regelrechte graaipraktijken”, was gisteren op sociale media te lezen.

“Die stijgende tarieven moeten stoppen”, zegt David Geerts. “Dat kan door de wet te veranderen waardoor telecomprijzen veel concreter te vergelijken zijn. Zo kunnen consumenten gemakkelijker kiezen voor het goedkoopste en beste aanbod.”

Momenteel bestaat de website bestetarief.be waar mensen de tarieven van telecombedrijven kunnen vergelijken. “Maar die website is achterhaald en ook veel te ingewikkeld”, licht David Geerts toe.

David Geerts wil dat het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) één keer per jaar voor elk product - gsm, internet, digitale tv - of een combinatie ervan, heel eenvoudig de goedkoopste aanbieder bekendmaakt. “Zoals de rode prijzen bij Colruyt, zodat iedereen kan vergelijken met de prijs die hij zelf voor een gelijkaardige dienst betaalt”, aldus David Geerts.