Dit weekend toverde sp.a Mechelen de Oude Vleeshalle om in een Mercado, een overdekte markt. En wat een fantastisch succes was het! Duizenden Mechelaars vonden de weg naar dit prachtige pand in het hart van onze stad.

Meer dan 45 handelaars uit Mechelen en omstreken brachten het lekkerste eten en drinken mee. Het was drummen tussen de vele standjes. Je kon proeven, kijken, luisteren en kopen. En dat werd massaal gedaan. Mechelen was zaterdag een culinaire hotspot. En daar zijn wel ongelooflijk trots op. Ook de tango en stille fuif was een succes. Heel wat mensen gingen dansend uit de bol met een koptelefoon op het hoofd, terwijl anderen nog nagenoten bij een hapje en een drankje.

Caroline Gennez is heel tevreden: “We wilden op deze dag deze prachtige hal, de Oude Vleeshalle teruggeven aan de Mechelaars, en dat is gelukt. Maar de droom gaat verder. Het gebouw staat te koop en wij geloven er absoluut in dat de stad met dit gebouw prachtige dingen kan realiseren. Door creatieve ondernemers uit Mechelen een podium te geven. Maar ook verenigingen kunnen een plaats krijgen in dit gebouw. Ook de piste van crowdfunding, waarbij particulieren voor een beperkt bedrag kunnen investeren en zelf participeren in het project, moet onderzocht worden.”

“We hebben ongelooflijk veel positieve reacties gekregen, zowel van de handelaars als van de bezoekers, op ons initiatief”, aldus Gennez. “Heel veel mensen vroegen naar een volgende editie. Dat er een draagvlak is onder de Mechelaars is staat buiten kijf. En dat dit prachtige gebouw, een monument van Mechelen, niet verloren mag gaan, ook. De liefde voor de stad, haar handelaars en hun producten kwam zaterdag samen. Dat was heel mooi. Wat ons betreft, krijgt dit een vervolg. Daarom gaan we ook verder met onze petitie: Wij willen een Mercado in Mechelen. Die loopt zowel online als op papier. Honderden mensen hebben zaterdag hun handtekening gezet, dat worden er vast nog veel meer. "

Bekijk de foto’s van deze geweldig dag hier: https://www.facebook.com/mercado.mechelen/photos/?tab=album&album_id=977871328983655 

Onze petitie: Wij willen een Mercado. http://petitie.be/petitie/wij-willen-een-mercado-in-mechelen