Meryame Kitir volgt Karin Temmerman op als fractieleider voor sp.a in de Kamer. Karin Temmerman geeft de fakkel na vier jaar door om zich volledig toe te leggen op het pensioenthema. “Een heel belangrijk thema voor onze partij, een thema waar mensen van wakker liggen”, zegt Karin. “De tijd is rijp om jonge mensen kansen te geven.”

Twee weken terug hield de voltallige Kamer-ploeg van sp.a haar fractiedag in Brussel. Daar werden de organisatorische werking én de prioriteiten voor het komende jaar vastgelegd. “Door de maatregelen van deze regering zien we dat mensen nu langer moeten werken voor minder pensioen”, zegt sp.a-voorzitter John Crombez. “Die oneerlijkheid bestrijden, is een prioriteit voor ons. Karin gaf aan dat ze zich daar volledig wil op toeleggen en daarom de rol van fractieleider wou doorgeven. Na overleg met alle fractieleden hebben we Meryame gevraagd om die rol op te nemen. Karin wil ik alvast ontzettend hard bedanken voor haar inzet en toewijding. Ze doet dat fantastisch.”

Karin Temmerman: “Na vier jaar was de tijd ook rijp om een nieuw gezicht kansen te geven. Dat ligt ook helemaal in de lijn waar we met sp.a naartoe willen. Talenten kansen geven. Ik ben ontzettend blij dat Meryame ‘ja’ heeft gezegd op onze vraag. Zij is de juiste vrouw op de juiste plaats.” Karin Temmerman gaat zich toeleggen op het pensioenthema. “Wij willen anders aan politiek doen met ‘Jij maakt Morgen’ en daarom gaan we in de eerste plaats luisteren. Ook rond pensioenen gaan we dus de boer op.”

Meryame Kitir, uit Maasmechelen, werkte tot de sluiting als arbeidster bij Ford. Sinds 2007 is ze Kamerlid voor sp.a. Hoe mensen aan een job helpen en werkbaar werk zijn thema’s die haar na aan het hart liggen.

Daar komt nu een nieuwe rol bij. Meryame Kitir: “Na rondvraag en overleg met de hele fractie heb ik toegezegd om die rol op mij te nemen. Ik ga dat met veel enthousiasme doen. Karin deed dat voortreffelijk. Ik ben er zeker van dat we in groep het verschil zullen maken. Zo wil ik het ook aanpakken: met veel goesting, maar vooral samen en als team.”