De nieuwsbrief van N-VA die afgelopen week in de bus viel in alle Glabbeekse brievenbussen is volledig fout over de ganse lijn. De enorme kritiek op het financieel beleid is totaal onwaar.

NV-A beweert dat ons resultaat op kasbasis maar 986.560 € is  maar het officiële cijfer van onze gemeente Glabbeek bedraagt 1.861.760€. NV-A wil de bevolking doen geloven dat de autofinancieringsmarge de winst is van de gemeente. De autofinancieringsmarge is het exploitatie saldo min de leningslast dwz de financiële gezondheidsfactor van een gemeente.

De autofinancieringsmarge is in onze gemeente ieder jaar positief, dit kunnen weinigen gemeenten/steden zeggen. Het is niet voor niets dat onze gemeente Glabbeek top 3 in het Hagelans is van de financieel gezonde gemeente. De analyse werd niet door de gemeente Glabbeek gemaakt, maar de cijfers van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur liegen niet.

De gemeente Glabbeek is financieel gezond met sp.a in de meerderheid.

De huidige beleidsploeg met sp.a in de meerderheid voert een actief investeringsbeleid en proberen we voor heel veel projecten subsidies van de hogere overheid binnen te halen.

“The duty of the opposition is to oppose” maar niet om leugens te verkondigen over de officiële financiële cijfers en de Glabbeekse bevolking te misleiden.

Hoe geloofwaardigheid is de NV-A. Nationaal kunnen ze niet goed rekenen plots een put van 2Miljard en schuiven de schuld naar de administratie, dit getuigt van onkunde. In Glabbeek willen ze de officiële cijfers in twijfel trekken door leugens en nonsens te vertellen.

OCMW Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : deze rechte meerderheid alles ging veranderen zonder de socialisten!  Maar niks is minder waar alle lasten worden naar de gezinnen geschoven, steeds meer komen de gewone mensen in de problemen. De gemeenten/steden krijgen bij regelmaat een factuur onder de neus geduwd of subsidies afgenomen.

Integendeel tot de nationale regeringen is er in Glabbeek een gemeentebestuur met sp.a in het beleid.

sp.a in het beleid staat voor een financieel gezond en evenwichtig beleid voor de mensen.