De Kringwinkel Hageland doet graag dat tikje meer.

Geregeld lanceert men er nieuwe en verfrissende ideeën. Zoals De Kilomeet in Diest (goederen kopen aan een prijsje per meter of per kilogram), of de veilingsite uwkringding.be. Daar komt nu kringshop.be bij, de eerste webshop van een kringwinkel in Vlaanderen. Vanaf nu kan je waar en wanneer je maar wil online tweedehands spullen kopen. De webshop werd op 26 april in Tienen voorgesteld.

Natuurlijk zijn er al meerdere webwinkels voor tweedehands goederen. Toch bestaat er een immens verschil met de commerciële concurrenten. De Kringwinkel is immers een sociale economie bedrijf, en wil met zijn activiteiten 3 belangrijke doelstellingen realiseren: milieuzorg, sociale werkgelegenheid en de bestrijding van kansarmoede.

De Kringwinkel Hageland verwerkt op jaarbasis maar liefst 3.000 ton. 52% van die goederen krijgt een nieuw leven via de winkelverkoop. 32% wordt gerecycleerd en slechts 16% behoort tot de restfracties. Met de Kringshop.be kan de Kringwinkel deze percentages nog wat aanscherpen. Want hierdoor kan men zich richten naar nieuwe consumentengroepen. Zo krijgen nog meer mensen krijgen toegang tot betaalbare goederen. 

Kortom: een schitterend initiatief. De provincie maakte hiervoor dan ook graag ruim 23.000 euro vrij.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden