Onder het mom van budgettaire redenen hebben ze me 6 keer mijn ontslag medegedeeld. De 7e keer was het voor echt, uitgerekend op de dag van de diversiteit.

Ze hebben me positief gediscrimineerd en parttime terug in dienst genomen maar positief en discriminatie lijkt me wel heel tegenstrijdig. Een fulltime baan met een beperking en een laag diploma zal heel moeilijk worden. Ik krijg nu een beetje bij van de VDAB. Maar met dat geld kan ik fulltime werken en zou ik niet zoals nu om 12u thuiszitten. Ik heb dit geschreven aan minister Vandeurzen.

Mijn ouders hebben mij zo gewoon mogelijk willen opvoeden zonder extra kindergeld ,vrije parkeerplaats, zolang mogelijk naar een gewone school enz. En nu krijg ik geld om niets te doen, terwijl ze met dat geld mij in dienst konden houden. En voor hoelang nog? Want het OCMW wordt geprivatiseerd.

Er wordt steeds maar gepraat over oudere werknemers,vrouwen en migranten en zeer terecht, maar jullie vergeten steeds de mensen met een beperking. Een beperking hoeft niet altijd een obstakel te zijn maar in combinatie met een laag diploma is dit rampzalig.

In het parlement roepen ze “activeren, activeren, activeren”. Wel ik was geactiveerd. Mijn werk betekent alles voor mij: ik moet er voor opstaan, ik behoor tot een groep mensen, ik heb collega’s enz. Werk is zoveel meer dan geld verdienen. Snappen ze dit nu niet? En a.u.b. let er eens op dat naast al die andere benadeelde mensen er ook eens aandacht komt voor mensen met een beperking. In mijn geval heeft de wetenschap er alles aangedaan om mij te doen overleven. Wel ik wil werken voor die maatschappij. Ik wil iemand zijn en dat kan ik door te werken. Ik zal blijven kloppen op die hamer tot er iemand luistert.

Jonathan, Wachtebeke