“Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) is duidelijk haar boekje te buiten gegaan in de samenwerking met het advocatenkantoor Clifford Chance”, zegt David Geerts. “De feiten spreken voor zich, het gaat hier over een flagrante schending van de wet.”

“Minister van Mobiliteit Galant heeft niet de juiste procedure gevolgd om het advocatenkantoor Clifford Chance aan te stellen voor juridisch advies”, zegt David Geerts. “Ze had een openbare aanbesteding moeten uitschrijven en dat heeft ze niet gedaan. Als je een loodgieter vraagt om je badkamer te vernieuwen, start hij toch ook niet met de werken vooraleer jij weet hoeveel het je gaat kosten? Dat is precies wat de minister vandaag doet en bovendien met het belastinggeld van ons allemaal. Ze gaat een contract aan met een advocatenkantoor nog voor ze de prijs kent. Galant moet hiervoor verantwoording afleggen."

David Geerts is er ook niet over te spreken dat de minister gelogen heeft in het parlement. “Ze heeft de zwartepiet willen doorschuiven naar haar administratie, maar nu blijkt duidelijk uit het mailverkeer dat het kabinet van bij aanvang van het dossier de lead heeft genomen.”