Op dinsdag 15 december kozen de leden van sp.a Leuven met overtuiging voor Mohamed Ridouani als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018. De huidige schepen van onder meer Onderwijs en Leefmilieu  kreeg 92 procent van de stemmen achter zijn naam. Tijdens de Algemene Ledenvergadering koos sp.a Leuven eveneens een nieuw bestuur, met Hendrik Delagrange als voorzitter, Gunther Blauwens als secretaris en Pierre Neefs als penningmeester.

“Ik ben blij dat zo veel leden hun steun voor mij hebben uitgesproken”, reageert Mohamed Ridouani meteen na de bekendmaking van de resultaten. “Samen met de partij wil ik van Leuven een van de meest welvarende, zorgzame en groene steden van Europa maken.”

Ridouani heeft een duidelijke visie over Leuven, een duidelijke koers voor de stad voor ogen. “In mijn leven hebben veel mensen mij de kans gegeven om mijn droom waar te maken. En die kansen wil ik aan anderen geven. Ik wil samen met iedereen de stad op een hoger niveau tillen en grootse dingen realiseren voor de Leuvenaar.”

“Leuven staat op een kruispunt. De ingeslagen weg zal bepalen hoe onze stad er uit zal zien. Voor mij is het duidelijk. Ik wil van Leuven dé plek om in te leven. Leuven behoort tot de Champions League der steden”, geeft Ridouani een inkijk in zijn ideale stad.

“Elke Leuvenaar moet even trots op de stad kunnen zijn, zoals ik dat ben. Ik sta voor een stad waar stadsvernieuwing hand in hand gaat met bruisende, solidaire en verbonden gemeenschappen, voor een stad waar mensen hun dromen kunnen waarmaken. Leuven is een stad die potentieel uitademt. Een stad waar elke Leuvenaar de ruimte en kansen krijgt om zijn dromen in te vullen. In deze stad heeft elk een eigen achtergrond, en toch is iedereen Leuvenaar”, vat Ridouani zijn visie samen.