Dit jaar ging onze partij op 43 rondes in Vlaanderen en Brussel, en bereikten we meer dan 700 mensen. Dat resultaat presenteren we op het congres "Jij maakt Morgen" waar Monica De Coninck komt spreken over het vluchtelingendebat. Als Volksvertegenwoordiger in de Kamer is zij lid van de commissie Binnenlandse Zaken, dus heeft ze de materie goed in de vingers.

Op het programma staan een aantal workshops, waaronder "Vluchtelingencrisis: en nu?". Het belooft een interessant gesprek te worden waarin Monica De Coninck samen met Philippe De Coene (voorzitter OCMW Kortrijk), Kris Pollet (European Council on Refugees and Exiles), Koen Dewulf (Adjunct-algemeen directeur MYRIA) de vluchtelingencrsis uiteenzet.

Samen met het publiek gaan ze na hoe ze het best kunnen inspelen op de vluchtelingencrsisis. Voor welke uitdagingen staan we, en welke alternatieven bieden we voor het regeringsbeleid? Wat kunnen we op lokaal niveau realiseren? Afspraak om 10u40 in de Vooruit in Gent. Iedereen is welkom! Inschrijven kan gratis door te surfen naar de website van de workshop.