Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli 2016 pakken de organisatoren van de Fundays uit met een mooi driedaags evenement. Drie dagen lang tal van artiesten op het podium, een reuzerommelmarkt op zaterdag en een grote collectie tuning cars op zondag. Op zaterdag 9 juli van 10 tot 18 uur en zondag 10 juli van 12 tot 18 uur kunnen bezoekers van de Fundays ook de braderie meepikken.

Nieuw!

De Fundays 2016 wordt de start van een nieuw project: de Fundays Open. In samenwerking met de Hagelandse Dartsfederatie wordt op zaterdag (duo’s) en zondag (single) een heus dartstornooi georganiseerd. “Iedereen kan hieraan deelnemen. Of je nu een regelmatige speler bent, een beginner of iemand die zijn pijltjes al enkele jaren opgeborgen heeft, speel gerust mee. Het is vooral belangrijk er plezier aan te beleven”, zegt Danny Jennes, voorzitter van de vzw Fundays. “Wie weet krijgen de beginners de smaak te pakken om in september te starten in één van de vele ploegen in Aarschot, want deze sport kent een flinke opmars in onze regio.”

De 12de editie van de Fundays brengt ook Wim Gevaert terug naar Aarschot. “Net zoals de afgelopen twee jaren is dansschool Ballroom Lado weer van de partij op de Fundays. Dit keer brengen de dansers hun demonstratielessen op de Bonewijk. Zo keert een stukje van de Fundays, naast de kermis natuurlijk, terug naar de plaats waar alles begon”, zegt Serge Smets, penningmeester van de vzw Fundays. “Speciaal voor de Fundays komt Wim Gevaert nog eens naar zijn thuisstad. Op zaterdag en misschien ook op zondag zal hij de dansinitiaties en -demonstraties mee leiden.” Het dansen vindt zaterdag en zondag plaats om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur.

Braderie

Op zaterdag en zondag staat Aarschot-centrum ook in het teken van de jaarlijkse braderie. Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “Hét moment om niet alleen te genieten van heel wat animatie en de zon, maar ook van vele koopjes in Aarschot.” Het thema van de braderie is ‘ridders en prinsessen’.

Programma braderie op zaterdag 9 juli 2016

 10 tot 18 uur: springkastelen op de Grote Markt

 11 tot 17 uur: minstreel en fluitspeler

 13 tot 15 uur: ballonanimatie

 13 tot 16 uur: kindergrime

 13 tot 17 uur: tovenaar

 14 tot 16 uur: ridder met draak en levend standbeeld

 

Programma braderie op zondag 10 juli 2016

 12 tot 17 uur: springkastelen op de Grote Markt

 13 tot 15 uur: circus à la carte

 13 tot 17 uur: hofnar

 14 uur: vuurspuwer en jongleur

 14 tot 16 uur: kindergrime en zeepbellenclown

 14 tot 17 uur:Aurelianus Dixie Band

 

Boekenmarkt

Op zondag kan je bovendien gezellig snuisteren op de boekenmarkt op de Pater Raskinkade. Een aanrader!

Meer info?

Voor meer info over de Fundays kan je surfen naar www.fundaysaarschot.be of mailen naar fundays@telenet.be.