Mortsel groot maken in kleine dingen. Met die duidelijke ambitie trekt het team van I Love Mortsel in oktober van dit jaar de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Het startschot van de campagne werd vandaag gegeven in de KAWA.  Lokale sp.a-boegbeelden Steve D'Hulster en Gitta Vanpeborgh gaan de komende maanden gesprekken aan met 100 Mortselaars om het programma vorm te geven. Het team van I Love Mortsel mikt op minstens 4 zetels. Steve D'Hulster zal de lijst trekken. I love Mortsel kiest voor een open lijst. Nieuwe en niet-partijgebonden Mortselaars zullen een prominente plaats krijgen op de lijst.  

Steve D'Hulster: 'We zijn geen grote stad en we hebben geen kathedraal, maar dat betekent niet dat we niet ambitieus kunnen zijn. Mortsel moet groot zijn in kleine dingen. Kleine dingen die voor mensen van groot belang zijn. Daar ligt voor ons de sterkte van Mortsel en daar moeten we op inzetten."

Want het is in die kleine dingen dan waar Mortsel het verschil kan maken? Een aangename woonomgeving, veilige fietsverbindingen, leuke activiteiten en evenementen in de buurt, groene plekjes, ondersteuning voor wie het moeilijk heeft. We moeten soms ook wat minder bang zijn. Er lopen in Mortsel heel wat mensen rond met goede ideeën en initiatieven om Mortsel leuker, socialer en groener te maken. We hebben niet de goede structuur om die mensen een antwoord te bieden. Die moeten we meer aanmoedigen en ondersteunen.

4G voor Mortsel - 100 gesprekken

Gitta Vanpeborgh:"De komende maanden schrijven we ons 4G-plan voor Mortsel uit.  Wij zien alvast 4 prioriteiten waar Mortsel moet op inzetten de komende jaren: Gemeenschap, Gezinnen, Groene stad en Gezondheid. We willen geen klassiek plan maken vanuit ons eigen grote gelijk, maar één op basis van open gesprekken met zoveel mogelijk Mortselaars. Ook met mensen die het niet helemaal met ons eens zijn of onze visie niet delen. De komende hebben we minstens 100 gesprekken met Mortselaars."  

4 zetels

De afgelopen jaren hebben we samen met onze coalitiepartners en onze administratie veel kunnen realiseren. Ook met heel wat mensen uit de oppositie hebben we op een constructieve manier kunnen  samenwerken.  Vorige legislatuur groeiden we van 1 naar 3 zetels en werden we de 3e partij van Mortsel. Maar om nog meer onze stempel te kunnen drukken, willen we bij de volgende verkiezingen opnieuw een stap vooruit zetten. We mikken op minstens 4 zetels.

Politiek zonder gedoe

De laatste weken en maanden waren niet echt reclame voor de politiek. Het team van I Love Mortsel houdt het graag bij een eenvoudig recept. De komende maanden gaan we met een leuke ploeg van mensen werken aan een sterk programma en frisse ideeën. Wij zijn liever voor iets dan tegen iets. Daarna gaan we proberen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen met een positieve campagne. We vertrekken vanuit waar we zelf voor staan en zullen geen stenen werpen naar andere partijen of polarisatie opzoeken. 

Mortselaars met engagement

We gaan met een open lijst naar de kiezer. Onze kandidaten hoeven geen partijkaart te hebben of onze politieke visie te delen.  Als sp.a willen we mensen met een engagement voor Mortsel  de kans geven om mee aan Mortsel te bouwen. Ook nieuwe en niet-partijgebonden mensen zullen dus een prominente plaats krijgen op onze lijst. 

Meer in mei

In mei wil I Love Mortsel haar programma en lijst voorstellen.