Mortsel krijgt een nieuw park in het centrum van de stad. Het Park Oude God strekt zich uit over het oude kerkhof en de vroegere voetbalterreinen. Schepen voor openbaar groen Steve D’Hulster (sp.a) stelde het plan gisteren voor op de Gemeenteraad van Mortsel. De aanleg van het park start in augustus 2017. De padenstructuur en de belangrijkste parkelementen zijn klaar tegen het najaar.

Verbindend park: kinderen zijn koning

Het nieuwe park heeft een belangrijke verbindende functie, letterlijk en figuurlijk. Het park legt de link tussen verschillende gemeenschapsvoorzieningen: de nieuwe Parkschool, nieuwe jeugdlokalen en nieuwe buitenschoolse kinderopvang, maar het vormt ook de verbinding tussen het stadscentrum en de woonwijken.  De verschillende wegen komen in het midden van het park samen op een centraal plein. De ingang langs de jeugdlokalen en de kinderopvang langs de Edegemsestraat zal helemaal worden vernieuwd tot een echte ingang van het park. 

Steve D’Hulster: “Dankzij dit park zullen jonge ouders en kinderen door het groen op een veilige en aangename manier tot in de school, jeugdlokalen en kinderopvang geraken”.  

Een open park met grote bomen

Open karakter met grote bomen in het midden, avontuurlijk en struikgewassen aan de randen. Dat is de filosofie van het park. Steve D’Hulster: “ De centrale zone van het park moet vooral veel ademruimte bieden. Veel gras met grote bomen. Aan de randen van het park komen er wat dichter groen en struiken”. 

De oude kastanjedreef die vroeger de toegang was tot het kerkhof blijft een belangrijk element in het park.

Kinderboerderij en samentuin voor buurtbewoners

Kindvriendelijkheid staat voorop in Park Oude God. Er komt eetbaar groen (bessenstruiken, fruitbomen) en er is veel plaats om te spelen.

Een bijzondere zone wordt de zone tussen de school en het park. De kinderboerderij van de school zal buiten de schooluren bij het park horen en tijdens de schooluren onderdeel uitmaken van de school.

Er is ook een grote samentuin voorzien, een moestuin die gebruikt kan worden door de buurtbewoners.