Eerste Hulp bij Ongevallen : iedereen kent het begrip, maar niet iederen kan het ook effectief toepassen. Musea Brugge haalde recent vier AED-toestellen, beter gekend als defibrillators in huis en installeerde deze op de drukst bezochte plaatsen, met name het binnenplein van de Stadshallen, in het Groeningemuseum, in het Sint-Janshospitaal en in het Stadhuis. De medewerkers van Musea Brugge werden opgeleid om- al dan niet met behulp van het toestel- de eerste hulp te kunnen toedienen.

Uitbreiding locaties

Het Concertgebouw had reeds een AED-toestel aangekocht, maar door de aankoop van de nieuwe toestellen is nu ook het historisch hart van Brugge voorzien van deze levensreddende defibrillators. Bovendien zijn we van plan om zo snel mogelijk AED-toestellen in alle sporthallen te installeren.

In 2016 zullen volgende locaties alvast een toestel krijgen: het Guilinizwembad, de Gulden Kamer, de Koude Keuken, Daverlo, het Tempelhof, de Landdijk, de Polder, de Arend, het Jan Breydelstadion, het VTI, het KTA Sint-Michiels en het Sint-Lodewijkscollege.

Brugge is nu met andere woorden hartveiliger geworden!