“In de realiteit slaat het nergens op. Minder dan één tiende van een procent van de kinderbijslag gaat naar vluchtelingen. Om onze sociale zekerheid te ‘redden’, zoals N-VA het voorstelt, is dit dus helemaal niet nodig. Integendeel, wat N-VA doet is de sociale zekerheid uithollen onder het mom van de vluchtelingencrisis”, aldus Freya Van den Bossche.

“’Eerst vier jaar bijdragen, dan pas ontvangen’, is het devies. Dat kan dus evengoed betekenen dat kinderen van iemand die vier jaar werkloos is ook geen kindergeld meer krijgen. Of het kind van een 18-jarige mama, die nog niet gewerkt heeft. En als het dat niet betekent, mogen we dan concluderen dat het kind van een vluchteling voor N-VA minder rechten heeft dan een ander kind?”, reageert Freya Van den Bossche.

“Wij zijn voorstander van een hervorming van de kinderbijslag, om die rechtvaardiger te maken. Hoog tijd dat de partij van Sarah Smeyers daar eens werk van maakt in de Vlaamse regering, in de plaats van ronkende verklaringen af te leggen in de kranten. Kinderbijslag is een recht van elk kind”, besluit Freya Van den Bossche.