De N148, oftewel de straat van de Sint-Bernardsesteenweg in het zuiden tot en met de Bredestraat in het noorden van de gemeente, is steeds de levensader van Hemiksem geweest. Het karakter van de straat is echter grondig veranderd de laatste decennia.

Zo was de baan ter hoogte van de Heuvelstraat en de Sint-Bernardsesteenweg vroeger een echte winkelstraat, het kloppend hart van de gemeente. Op elke hoek vond je een café. Meer en meer is de hele straat echter van een volkse levensader verandert in een drukke verkeersader waar koning auto en beton heersen, met alle gevolgen vandien voor de gezelligheid en leefbaarheid.

Dit valt niet met enkele pennentrekken op te lossen. Investeringen in slimme camera’s komende jaren zouden in elk geval al het doorgaand vrachtverkeer moeten ontmoedigen om door onze gemeente te rijden. De straat zal ook dan nog steeds heel wat personenverkeer te slikken krijgen.

We willen dan ook het beeld van die 'betonnen jungle' aanpakken. Daarvoor zal de gemeente 15.000 euro investeren in bloembakken die aan lantaarnpalen komen te hangen, aldus Kristien Vingerhoets, schepen van openbare werken.

Zo zal de hele baan, van de grens met Hoboken tot aan die met Schelle letterlijk en figuurlijk 'opgefleurd' worden. De haken voor deze bloembakken hangen nu reed somhoog, weldra zullen ook de bloemetjes verschijnen.