Derde groepsaankoop groene stroom provincie Antwerpen op weg naar record

Op 18 juni gaf gedeputeerde Inga Verhaert het startschot voor de derde  groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. En die overtreft nu al alle vorige edities. Na 10 dagen staat de teller al op meer dan 10.000 inschrijvingen. Bij de vorige groepsaankoop werd dat aantal pas na anderhalve maand gehaald. "De interesse van onze inwoners neemt duidelijk alleen maar toe," vertelt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a), "We hopen ook nu een fikse korting te bedingen, met hoe meer we zijn, hoe groter de korting." 

Meer dan 40.000 huishoudens schreven zich vorig jaar in, maar liefst 57% daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier Essent. Dat maakte het de grootste groepsaankoop in ons land ooit. Al de deelnemers samen hebben bijna 8,5 miljoen euro bespaard. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden

Gedeputeerde Inga Verhaert: “De groepsaankoop van de provincie Antwerpen heeft het bewezen: een grote groep mensen die samen stroom en gas aankoopt krijgt enorme kortingen op de energiemarkt én kan die markt ook echt in gang zetten. En dus willen we dit jaar nog meer mensen bereiken om hen als één grote, aantrekkelijke klant aan te bieden op de energiemarkt. En we zijn blijkbaar goed op weg om opnieuw records te breken.”

Praktisch:

Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met 25 september inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet , kan langskomen naar de infoavond over de samenaankoop gas en elektriciteit op maandag 27 augustus, 20:00 uur in Café Den Hosp.