Sp.a maakt met rake slogan duidelijk waar komende gemeenteraadsverkiezingen om zullen draaien: 

na de stenen, nu de mensen


Sint-Truiden heeft de voorbije jaren een overdosis aan werken gekend.  Sommige waren broodnodig, maar de meeste werven waren niet meer dan een poging tot verfraaiing van de binnenstad.  Over het resultaat kan gediscussieerd worden, maar het merendeel van de Truienaars is het erover eens dat de snelle opeenvolging niet wenselijk was.
De Truienaar werd (en wordt) geconfronteerd met een aanhoudend mobiliteitsprobleem en de handel in de binnenstad kreeg zware klappen. De stadsschuld wordt verdubbeld (120 miljoen), eigen bouwwerven worden stilgelegd (Zepperen) of  staan te koop nog voor ze klaar zijn (Gazometersite).  De vernieuwing van de Grote Markt werd zo slecht beheerd dat een schadevergoeding moest betaald worden van 1 miljoen euro.   Ondertussen wordt er drastisch bespaard op de dienstverlening voor de Truienaar: Cultuur, jeugd, sport, ouderzorg...

Sp.a Sint-Truiden gelooft dat de schup van schouder moet veranderen. Het is tijd om de Truienaar zelf opnieuw de aandacht te geven die hij/zij verdient. Verenigingen, buurtwerking, jongeren en senioren, handelaars en horeca, rijk en minder rijk, kortom de Truienaars, mogen niet de dupe worden van onbezonnen investeringen. Betere dienstverlening, welzijn, goed en gezond leven staan hoog in ons programma. Samenleven begint bij de mensen, niet bij de stenen.   

Na de stenen, nu de mensen!