Met de opening van de nieuwe supermarkt op woensdag 30 mei krijgt de vernieuwing van het commercieel centrum langs de Grotestraat stilaan vorm.


De nieuwe supermarkt werd gebouwd op de locatie waar ooit de allereerste fruitveiling in onze gemeente in 1946 de deuren opende.

Schepen van ruimtelijke ordening Natasja Ons (sp.a): “ Het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor het commercieel centrum uit 2006 was jarenlang niet realiseerbaar. Het huidig gemeentebestuur zocht na jaren wel oplossingen voor het probleem, waardoor vandaag het nieuw commercieel centrum volledig in aanbouw is. De burgemeesters Jos Vicca en Peter Reekmans speelden samen een belangrijke rol in het realiseren van dit project. De nieuwe supermarkt die de kern van het commercieel centrum vorm opent nu zijn deuren. Het nieuwe plein met veertig parkeerplaatsen is al klaar en er kwam er bovendien een ondergrondse parking met nog eens een 35-tal extra parkeerplaatsen. Na de zomer gaat de afbraak van de oude supermarkt van start en komen er een hier een zevental handelspanden, kantoren en een twintig appartementen. Hiervoor werd door het gemeentebestuur recent de omgevingsvergunning verschaft.”


Schepen van lokale economie Johnny Reweghs (sp.a): “De nieuwe supermarkt werd gebouwd op de locatie waar ooit de allereerste fruitveiling in onze gemeente in 1946 de deuren opende. Nadat deze veiling afbrandde lag het perceel er jarenlang braak bij. We verfraaien vandaag met de realisatie van het commercieel centrum niet alleen onze dorpskern waarbij een echte jarenlange dorpskanker verdwijnt. Maar het is net dankzij de vele ondernemers die investeren in onze gemeente dat Glabbeek een actieve gemeente is en blijft. Door heel wat nieuwe bedrijvigheid van onze lokale KMO’s waren er het voorbije jaar maar liefst 84 nieuwe vacatures in Glabbeek. Onze gemeente telt vandaag het laagste aantal werkzoekenden in de ganse regio met nog amper 90 werkzoekenden op 5.322 inwoners.”