De stad Mechelen heeft van het voeren van een modern en duurzaam mobiliteitsbeleid een van haar speerpunten gemaakt. In het kader hiervan hebben schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a) en parkeeruitbater Vinci Park een nieuwe belangrijke overeenkomst bereikt.

“In een stedelijke omgeving is er vaak vraag naar extra parkeergelegenheid. Vanaf 15 januari zal iedereen voor 30 euro per maand elke avond, weekend inbegrepen, kunnen parkeren tussen 18u ‘s avonds en 09 uur ’s ochtends in de ondergrondse parkings die worden uitgebaat door Vinci Park. Het verstrekt onze ambitie om van Mechelen een moderne mobiliteitsstad te maken”, aldus Karel Geys.

 
Mechelen heeft resoluut gekozen om van een duurzaam en doordacht mobiliteitsbeleid een absolute prioriteit te maken. “Ons mobiliteitsbeleid streeft er naar de binnenstad autoluwer te maken waarbij we inzetten op het maximaal waarborgen van de verkeersveiligheid. Ook één van onze doelstellingen is om zoveel als mogelijk buurtparkings aan te leggen om de parkeerproblemen in verschillende stadswijken uit de wereld te helpen. Onze nieuwe maatregel sluit hierbij aan door werk te maken van het efficiënter gebruik van de beschikbare parkeercapaciteit. "Zeg nu zelf: vele Mechelaars zoeken ’s avonds veel te lang naar een geschikte en vrije parkeerplaats, verspillen hiermee heel wat tijd, zorgen voor milieuvervuiling en dit terwijl er vlakbij ondergrondse parkings vanaf ’s avonds leeg zijn” aldus schepen van Mobiliteit Karel Geys.

Na overleg met parkeeruitbater Vinci Park voert de stad vanaf 15 januari een nieuwe maatregel in ter versterking van haar mobiliteitsbeleid. “Vinci Park voert een speciaal nieuw abonnement in waarmee je in de ondergrondse parkings voor 30 euro per maand elke avond, weekend inbegrepen, kan parkeren tussen 18u ‘s avonds en 09 uur ‘s ochtends. De uren zijn voldoende ruim, zodat ik verwacht dat heel wat bewoners van de binnenstad hiervan gebruik zullen maken. Je hebt de garantie dat je je wagen kan parkeren in een comfortabele, verwarmde en beveiligde parking. Gedaan met het stresserende rondtoeren in je buurt op zoek naar die vrije parkeerplaats. En dit aan een tarief dat minder dan de helft is van wat je voor een eigen garagebox op dit ogenblik in Mechelen betaalt. Bovendien zal iedereen die een nieuw abonnement in een ondergrondse parking koopt de eerste 6 maand 50% korting krijgen”, aldus Karel Geys.