Op 12 juli werd de nieuwe stadsrandparking Nederhem officieel geopend, deze nieuwe parking zorgt voor 270 nieuwe parkeerplaatsen vlakbij het station, zwembad en het stadscentrum.

Samen met deze opening werd ook de gratis shuttlebus in gebruik genomen. Deze shuttlebus zal pendelen tussen de Nederhemparking en het stadscentrum. Een extra troef voor wie snel in het centrum wil zijn, minder mobiel is of gewoon de handen vol boodschappen heeft. De shuttlebus rijdt op donderdag van 10 tot 14 uur, op vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.

De nieuwe Nederhemparking is een groene en comfortabele voorstadsparking. Om de parkeerplaatsen goed te benutten werd ze opgedeeld in parkeergelegenheid voor langparkeerders en voor kortparkeerders. Kortparkeren is vlakbij het zwembad waar je maximaal 5 uur mag parkeren, ideaal voor een namiddag shoppen, een bezoek aan de markt, een terrasje/lekkere lunch doen of een partijtje zwemmen. Het merendeel van de beschikbare plaatsen is voorzien voor langparkeerders en pendelaars.  Eens de parkeertoren van de NMBS er zal staan worden deze langparkeerplaatsen weer ontlast.

Op de gloednieuwe Nederhemparking werden ook oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen voorzien. En in de onmiddellijke omgeving zijn parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap (7 plaatsen ) en 5 busparkeerplaatsen.