De nieuwjaarsdrink voor de handelaars Heusden-Zolder werd deze avond gehouden in de ZLDR Luchtfabriek. Een zeer mooie locatie om toch zo'n 400 handelaars te mogen ontvangen. Eenmaal binnen gekomen werden de gasten ontvangen door burgemeester Mario Borremans (GOED) dan schepen voor handel Nico Geeraerts (sp.a) en Unizo voorzitter Raf Coomans. Er kwamen toespraken van Eddy Cuppers en Raf Coomans en onze sp.a schepen Nico Geeraerts had het over de verwachtingen in 2017

- - ik denk daarbij op het federale niveau aan de verlaging van de vennootschapsbelasting- toch een belangrijk thema voor Heusden-Zolder waar het grote deel van de ondernemingen behoren tot de Kleine en Middelgrote ondernemingen

- - voor de ondernemers is 2017 ook de start van de omgevingsvergunning. Dit is een goede zaak omdat de stedenbouwkundige en milieuvergunning in 1 omgevingsvergunning geïntegreerd worden. In 2018 komt daar ook nog eens de socio-economische vergunning bij waardoor er slechts 1 vergunning meer aangevraagd moet worden. In Heusden-Zolder kun je nu al via de digitale weg je bouwvergunning aanvragen.

- - In 2017 wordt het strategisch-commercieel plan verder uitgevoerd. Hiervan verwachten we dit jaar de eerste zichtbare resultaten: zo is onlangs de eerste opstartpremie voor het winkelgebied Cité aangevraagd en zijn er nog twee nieuwe handelszaken gestart. Op dit moment is de leegstand in het winkelgebied Cité beperkt tot 6 handelszaken of een leegstandspercentage van minder dan 5 procent. Nog voor het winkelgebied cité hebben we vorig jaar een handelskernbijdrage ingevoerd en ook een retailexpert aangesteld die instaat voor het opwaarderen en aantrek van nieuwe retailers in het winkelgebied.


De drie andere handelskernen zijn ook goed bezig: Zowel Bolderberg als Heusden-centrum en Zolder-centrum ontvingen in 2016, 7.500 euro financiële ondersteuning van de Gemeente Heusden-Zolder. Dit ter bevordering om handelskernversterkende activiteiten te kunnen ondernemen.

 In Bolderberg weten ze met Bolderberg Live, de kerstmarkt, … zeker ambiance te brengen in de lokale handelskern. Voor het komende jaar wil het gemeentebestuur met de opwaardering van domein Bovy zeker een extra stimulans geven aan de toeristische uitstraling van de gemeente en Bolderberg. 

Voor de handelaars van Zolder-centrum is de opmaak van het RUP Zolder een belangrijk proces om de ruimtelijke structuur voor Zolder voor de komende jaren ondernemersvriendelijk te maken. 

Belangrijk nieuws is ook de samensmelting van de handelaarsverenigingen van Heusden-centrum en Suskaberg. Het winkelgebied Heusden-centrum koos vorig jaar een nieuw logo.

Laatst but not least : de papieren geschenkbon werd terug in het leven geroepen ter vervanging van de digitale geschenkkaart en dit op vraag van zowel klanten als handelaars. Dat dit de juiste beslissing is blijkt al aan de verkoop die de voorbije 2 maanden sterk is toegenomen. Bovendien zijn er meer afhaalpunten alsook meer deelnemende handelaars. Dit is een positieve zaak voor de handelaars van Heusden-Zolder want het geld wordt in de eigen handelskernen uitgegeven. Wat individu(en) ook mogen beweren de cijfers zijn dus nog NOOIT zo positief geweest als tot op vandaag met

Hier zijn de foto's https://photos.google.com/share/AF1QipOkDTorNdxJX6U3cucZ0ORdo_1Gb4wWJBRBumiflq7bSV_EFvBkspb7sMF5CtVn1A?hl=nl&key=QzNEQ0NaMHp5RUl1NHhyb0pHZEwzRDBNQUNDVGNn"