Donderdag 22 oktober is Zuiddag. Duizenden jongeren gaan dan een dag werken en schenken hun loon aan leeftijdsgenoten in Nicaragua.

Zuiddag stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Tijdens de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ gaan Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school maar kruipen ze in de kleren van beroepskrachten. Hun verdiende loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Dit jaar gaan de opbrengsten naar Vredeseilanden. Met het geld geeft Vredeseilanden Nicaraguaanse jongeren meer, betere en duurzame toekomstmogelijkheden door hen mee het initiatief te laten nemen in de cacaoteelt en –sector.

In dit kader kwam Nicolle Montoya Gil het kabinet versterken. Zij volgt Biotechnische wetenschappen aan De Wijnpers in Leuven. Daarna wil ze een hogeschoolopleiding tot bio-ingenieur volgen. “Ik neem graag deel aan Zuiddag uit solidariteit met jongeren uit het Zuiden. Bovendien doe ik zo een leuke werkervaring op,” zegt Nicolle.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden