‘Onderzoek uit 2015 toont aan dat 13,9% van de Vlamingen vrijwilligerswerk opneemt. Voor Gent komt dat neer op zo'n 35.000 mensen’ zegt Resul. ‘Het engagement van al deze Gentenaars vormt de motor van onze bruisende en solidaire stad. Hun bijdrage is onschatbaar.'

‘Uit een bevraging van de Stad Gent bleek dat vooral private vrijwilligersorganisaties nood hebben aan ondersteuning bij het vinden van de geschikte vrijwilliger. Bij het Vrijwilligerspunt Gent kunnen zowel kandidaat-vrijwilligers en vrijwilligers als private vrijwilligersorganisaties en de diensten van de Stad en het OCMW Gent nu terecht voor matching, informatie, advies en ondersteuning’, licht Resul toe. ‘Zowel online als offline.’

Het digitaal Vrijwilligerspunt Gent vrijwilligerspunt.stad.gent bevat een databank met vrijwilligersvacatures: geïnteresseerde vrijwilligers kunnen hun profiel op de website plaatsen en omgekeerd kunnen kandidaat-vrijwilligers de databank screenen op zoek naar een gepaste vacature. Naast het matchen van vraag en aanbod wordt relevante informatie aangeboden over alle mogelijke aspecten van het vrijwilligerswerk.

Het fysieke Vrijwilligerspunt biedt hulp aan de individuele vrijwilliger die er terecht kan voor individuele trajectbegeleiding, advies en informatie.

Vanaf donderdag 8 december loopt de affichecampagne ‘vrijwilligerswerk: deugd dat dat doet’ om vrijwilligerswerk te promoten en het Vrijwilligerspunt Gent bekend te maken.

Telefoon: 09 267 03 00
Email-adres: vrijwilligerspunt@stad.gent
Website: vrijwilligerspunt.stad.gent