Buurtcentra Leuven werkt, naast haar laagdrempelige ontmoetingsfunctie, ook aan het verkleinen van de mobiliteitskloof in verschillende Leuvense buurten. Onder andere met de lancering van een fietsenpark voor kinderen in De Kettekeet in Sint-Maartensdal. Dit werd vandaag officieel ingehuldigd door schepen Bieke Verlinden. 

In samenwerking met Mobiel 21 en Velo vzw werd het project In ‘t Zadel vormgegeven. Dit project schuift verschillende mobiliteitsdoelstellingen naar voren. Zo werden er voor het fietsenpark vier kinderfietsen aangekocht, waarmee kinderen uit de verschillende stedelijke kinderwerkingen zich naar hartenlust kunnen uitleven. “Dankzij een gift van Innocenti vzw kregen we de mogelijkheid om dat fietsenpark nog verder uit te breiden. Omdat het maatschappelijk belang van zo’n fietsenpark erg groot is, kochten de buurtcentra nog 15 extra kinderfietsen aan”, vertelt schepen Bieke Verlinden. “Dit fietsenpark kadert in een duurzame en ecologische toekomstvisie waarbij we het fietsen in de stad willen promoten en faciliteren en de kinderen willen aanmoedigen zo vaak mogelijk de op de fiets te springen.”

Het fietsenpark biedt een snel en duurzaam alternatief voor de kinderen van de verschillende kinderwerkingen binnen de dienst buurtwerk. Een uitstapje naar de speeltuin, het Provinciaal Domein of het meer van Rotselaar? Het kan voortaan allemaal met de fiets. Om de fietsen op een veilige manier te stallen, zorgde Velo vzw voor twee Velo-boxen.