De gemeente Heist-op-den-Berg heeft vandaag dankzij het Provinciebestuur een fietspunt in Heist-op-den-Berg kunnen openen. Na de besparing bij de fietspunten door de NMBS nam Gedeputeerde Peter Bellens het initiatief om in de Kempen toch nog fietspunten te kunnen aanbieden aan de treinreizigers.

De gemeente Heist-op-den-Berg ging onmiddellijk mee om dit voorstel uit te werken en mee te financieren. David Geerts: "Als gemeente willen we een dienstverlening geven aan treinreizigers die met de fiets naar het station komen ondanks de besparingen die zijn opgelegd bij de NMBS.

David Geerts :" Als gemeente willen we een dienstverlening geven aan treinreizigers die met de fiets naar het station komen ondanks de besparingen die zijn opgelegd bij de NMBS." 

Zo willen we een nette stationsbuurt. Wel vragen we aan de fietsers om hun fiets correct te stallen. Voor de uitvoering hiervan doen we beroep op de medewerkers van Kringwinkel Zuiderkempen."

In 2016 hebben we BlueBikes aan het station gezet. Met het Fietspunt doen we een volgende stap.

"Zo is er het altijd thuiskomprincipe : mensen wiens fiets kapot is, kunnen een vervangfiets nemen. 

Kleine fietsherstellingen zullen door de medewerkers van Kringwinkel (Fietsatelier) uitgevoerd worden. Voor grotere herstellingen moet men naar de lokale fietshandelaar".

Met dit initiatief willen we meer Heistenaren op de fiets krijgen. Bovendien wordt dit mobiliteitsinitiatief gekoppeld aan een tewerkstellingsinitiatief.

Voor de organisatie van het Fietspunt doen we beroep op de sociale tewerkstelling van Kringwinkel.

Door het feit dat we meer Heistenaren op de fiets willen, zullen lokale fietshandelaars er ook wel bij varen. Kortom : investeren in fietsen, loont !

foto: Johnny Geerinckx