Na de succesvolle groepsaankopen van Samen Sterker voor elektriciteit en gas, energiebesparende investeringen en fietsen zet de lokale antenne te Menen zich nu ook in voor haar nieuwste telg: de groepsaankoop schoolgerief.  “Via meerdere lokale ambassadeurs, flyers en de website Samen Sterker kan iedereen deelnemen aan deze actie”, weet lokaal coördinator Patrick Roose.

Bij het begin van het schooljaar betekent de aankoop van schoolgerief voor veel gezinnen een serieuze hap in het gezinsbudget. In principe is het onderwijs, voornamelijk basisonderwijs, in Vlaanderen gratis. Ouders moeten geen inschrijvingsgeld betalen. In het kleuter- en basisonderwijs zijn de scholen wettelijk verplicht kosteloos te voorzien in de activiteiten en het schoolmateriaal dat nodig is voor het behalen van de ontwikkelingsdoelen en de eindtermen, een realisatie van toenmalig onderwijsminister Frank Vandenbroucke. Toch lopen de kosten, in het bijzonder in het middelbaar onderwijs, flink op.

Precies om aan deze kosten tegemoet te komen organiseert Samen Sterker voor het eerst een groepsaankoop schoolgerief. Met superkortingen! Een groepsaankoop van schoolmateriaal zal dan ook voor velen een welkome verlichting zijn van het gezinsbudget. OCMW-raadslid Patrick Roose benadrukt: “Onze lokale ambassadeurs Nancy, Sylviane, Danny, Christian, Patrick en Mieke hebben allen dezelfde insteek: we begrijpen bijzonder goed waarom deze actie onze inwoners kan helpen. De septembermaand is voor velen te duur en hieraan willen we verhelpen met kwaliteitsvolle producten die individueel kunnen besteld worden”.

Wie via Samen Sterker intekent, bestelt zijn producten aan een scherpe prijs. De actie loopt tot 31 juli. Het afhalen van de bestelde pakketten kan vanaf 1 september in het afhaalpunt naar keuze (Hospitaalstraat 67 te Lauwe of Vlamingenstraat 123 te Menen).

Voor meer info: contacteer uw lokale ambassadeur:

  • Sylviane Duthois: Grote Weg 4 C, Rekkem
  • Mieke Staelens: Paddestraat 24, Menen
  • Nancy Van Elslander: JM Sabbestraat 6, Menen
  • Patrick Watteyn: Schelpenstraat 4, Rekkem
  • Christian Honraedt: Onderwijsstraat 9, Menen
  • Danny Depaepe: Kattewegel 10, Rekkem
  • Patrick Roose: Vlamingenstraat 123, Menen 056 444 875

 Ter info: https://www.samensterker.be/media/uploads/prijslijst-bestellijst-v2017pdf