In april 2017 opent Resul Tapmaz drie buurtsecretariaten. Dat is een volledig uitgeruste werkplek waar bewonersgroepen en verenigingen terecht kunnen voor de organisatie van hun werking. Verenigingen of bewonersgroepen die op zoek zijn naar een geschikte werkplek kunnen voortaan terecht in Buurtcentra Rabot, Sluizeken en Macharius. 

'De locaties zijn uitgerust met bureaus, computers, een koffieapparaat, wifi, postbakjes, een kopieermachine, ... De werkplekken zijn elke dag toegankelijk en hebben flexibele openingsuren (8 tot 23 uur). Het buurtsecretariaat kan gebruikt worden door Verenigingen of bewonersgroepen voor hun activiteiten en zijn toegankelijk via een badge' licht schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz toe. 

'Doordat de toegang vrij is en vooraf reserveren niet hoeft, maken gebruikers van een buurtsecretariaat kennis met andere verenigingen en bewonersgroepen. Zo groeien netwerken tussen wijkpartners. Via het buurtbeheer willen we de buurtcentra verder laten uitgroeien tot een plek waar buurtbewoners de hele week door voor bruisende activiteit zorgen. We willen zo ook samenwerking tussen bewonersgroepen stimuleren' besluit schepen Tapmaz.

Op drie locaties wordt het buurtsecretariaat telkens feestelijk geopend:

  • in Buurtcentrum Rabot, Jozef II-straat 104-106 op zaterdag 22 april 2017, om 11 uur
  • in Buurtcentrum Sluizeken, Godshuishammeke 20 op donderdag 27 april 2017 om 18.30 uur
  • in Buurtcentrum Macharius, Tarbotstraat 61A op zaterdag 29 april 2017 om 14.30 uur