Het Treinpark op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo is sinds kort klaar. Om dat te vieren, organiseerden stad Leuven en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) een feest met een mooi programma voor jong en oud.

Heel wat Leuvenaars kwamen het nieuwe park mee openen afgelopen zaterdag. De familiebar met springkastelen, filmvertoningen in de historische hal 5, workshops dans en graffiti, en het door de buurt georganiseerde kubb-tornooi konden op heel wat interesse rekenen.

"De Centrale Werkplaatsen groeien uit tot een nieuw hart van Kessel-Lo. En het klopt levendig. De site evolueerde de voorbije jaren tot een bruisende buurt met een mooie mix van woningen, handel, ruimte voor horeca, kunst en cultuur. Het nieuwe park, 1,5 hectare om in te spelen of te rusten, is daarbij heel belangrijk want door dit nieuwe park groeien de Centrale Werkplaatsen verder uit tot een centrale plek in Kessel-Lo, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En er is trouwens nog ruimte voor groen. Die gaan we samen met de buurt inrichten. De strook tussen Hal 5 en het toekomstige Blauwputplein is ideaal voor bomen en speelwater. Voor de (tijdelijke) invulling daarvan vragen we de ideeën van buurtbewoners, " vertelt Mohamed Ridouani.

Het is uitkijken naar de verdere ontwikkelingen van onder meer Hal 5, die ruimte zal bieden aan een groep van creatieve bedrijfjes, het grote Blauwputplein of het Wisselspoor, dat het meest gezinsvriendelijke woonproject van Vlaanderen belooft te worden.