Een nieuwe lente, een kersvers College van burgemeester en schepenen in Roeselare! Nu Kris Declercq burgemeester wordt, breekt voor het schepencollege een nieuw seizoen aan met een herverdeling van de bevoegdheden. Op 1 maart ging het enthousiaste team van start na een smakelijk schepencollege in Brood. 

De frisse ploeg is gelanceerd en de goesting om Roeselare nog meer te laten bruisen dan de stad de laatste jaren al deed, is groot. 

De vernieuwingen in het schepencollege zijn ook voelbaar bij sp.a. Zo wordt het takenpakket van Michèle Hostekint uitgebreid met nieuwe bevoegheden duurzaamheid en stadsmarketing.

"Twee pijlers waar ik heel blij mee ben. Duurzaamheid zorgt ervoor dat ik als schepen van Energie en Klimaat nog efficiënter beleid kan voeren. Via stadsmarketing kunnen we Roeselare profileren en de aantrekkingskracht van onze stad nog vergroten. En dat zie ik als een heel boeiende uitdaging!"

Henk Kindt krijgt er participatiebeleid bij. "Wat vroeger het wijkenbeleid was, wordt nu uitgebreid tot gebiedsgerichte werking en participatiebeleid. We gaan nog meer dan vroeger de mensen betrekken bij alles wat gebeurt in hun omgeving. Stadsontwikkeling op maat. Het zijn de mensen die de stad maken, dus we willen iedereen laten meedenken en vooral ook laten meedoen."

"Ik vond Luc Martens een heel fijne burgemeester", besluit Michèle Hostekint. "We deelden dezelfde visie op de toekomst. Dezelfde visie op de stad. We hebben hier in Roeselare heel goed samengewerkt, maar nu is het tijd voor een nieuwe wind. En Kris Declercq is een perfecte opvolger! Roeselare nog warmer en bruisender maken, nog aantrekkelijker voor jonge gezinnen, en ervoor zorgen dat niemand achterblijft, dat blijft onze uitdaging de komende jaren."

Het volledige schepencollege vind je hier.

 

Foto schepencollege: Jos Bogaerts