Inwoners van de Nieuwdreef in Merksem voeren terecht actie tegen de aanpassing van het traject van buslijn 650 (traject Kapellen-Merksem-Luchtbal) waardoor een vlotte aansluiting met het centrum van Merksem  voor hen verdwijnt.


Op de site van De Lijn kan je al geruime tijd lezen dat de wijziging in voege treedt vanaf dat de verlenging van tram 6 tot de toekomstige Park & Ride op de Luchtbal (district Antwerpen) een feit is, t.t.z. in principe op 1 juni.
De afstemming van de verlenging van de tram op de P&R wijst erop dat er op zijn minst overleg is tussen de Antwerpse schepen van Mobiliteit (N-VA) en De Lijn.

Districtsraadslid Mostafa Nassali (sp.a) kaartte deze beslissing aan tijdens de districtsraad van maart, maar volgens de districtsschepen van Mobiliteit (N-VA) was de wijziging nog niet definitief en lag de beslissing bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Vandaag - zowat een maand na de districtsraad van maart - krijgen de actievoerende inwoners van de Nieuwdreef weer eens te horen dat de beslissing nog niet definitief is.

Waarbij een mens zich dan afvraagt waarom De Lijn niet-definitieve beslissingen op haar site zou zetten.
Via deze link kan je immers de aanpassing van het traject van bus 650 (en andere lijnen) volgen.
https://www.delijn.be/…/noordelijn_wijziging_%20buslijnen_1…

Op de gemeenteraad van april zullen onze gemeenteraadsleden de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) aan de tand voelen over zijn plannen voor bus 650.