Mechelen heeft het beste voetbaldossier ingediend om in aanmerking te komen voor Vlaamse steun voor de bouw van een nieuw stadion.

De overlegcommissie Voetbalinfrastructuur heeft de ranglijst opgesteld van de dossiers voor de zes oefenstadions die er voor het WK voetbal in 2018 moeten staan. In het advies aan de ministerraad komt Mechelen er dus als beste uit. De kans dat de ministerraad nu vrijdag de goedkope lening van vijf miljoen euro toezegt, is met andere woorden heel reëel. 'Dat brengt ons een stap dichter bij de verwezenlijking van een nieuw stadion voor onze twee clubs KV en Racing', zegt eerste schepen Caroline Gennez (sp.a)

Het voetbaldossier wordt gedragen door alle politieke partijen van meerderheid en oppositie. Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) belooft nog een extra goed woordje te doen bij zijn partijgenoot en bevoegd minister Philippe Muyters.

Het voetbalstadion is gepland in de afslaglus van de E19 richting R6 en goed voor 12.000 zit- en 6.000 staanplaatsen.

Het gunstige advies is een belangrijke stap, maar vanaf dan is er nog een heel lange weg te gaan. Er moeten nog gronden verworven worden, het ruimtelijk uitvoeringsplan moet worden opgemaakt en er is een terreinonderzoek nodig van de moerassige bodem.