Het 27 jarige gemeenteraadslid Abdulkadir Yilmaz is op de algemene ledenvergadering van sp.a Beringen unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter. Yilmaz gaat samen met lijsttrekker Maurice Webers een belangrijke rol spelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Yilmaz neemt de fakkel over van Freddy Pirens, die tevens voorzitter is van de Beringse gemeenteraad. “Voor Freddy is het gelukt om na 24 jaar sp.a in Beringen aan de macht te krijgen. Nu is het aan ons aan de jongere generatie om met de steun van onze burgers sp.a weer aan de macht te houden.”, zegt Yilmaz.

Yilmaz is een bekende naam in Beringen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen behaalde hij 1179 voorkeurstemmen. Sindsdien zetelt hij als gemeenteraadslid en politieraadslid in Beringen.

Voorts wil hij ook de brug slaan met het "tussenveld" dat ontstaan is tussen burgers en politiek. “Ik ga vooraleerst een luisterend oor zijn bij alle Beringenaren. De burgers krijgen dikwijls foutieve info in hun oren gefluisterd. We gaan de waarheid naar voor brengen”.

“Tijdens mijn voorzitterschap zal ik ook plaats ruimen voor 4 belangrijke waarden. Wederzijds respect, behulpzaamheid, openheid en mens zijn”, zei de voorzitter in zijn toespraak.

Yilmaz wil daarnaast open staan om gesprekken te voeren met andere partijen. “We zijn elkaars vijanden niet, uiteraard ben ik bereid om gesprekken te voeren met andere partijen”.

Naast Yilmaz treedt ook een nieuwe bestuursploeg aan. Schepen Gilbert Lambrechts en Jelle Vankrunkelsven worden de nieuwe secretarissen. Gemeenteraadslid Pierre Aerts blijft de penningmeester behouden. Gemeenteraadslid Leonie Vanhoudt wordt de nieuwe ondervoorzitter.