Vervoersmaatschappij Keolis voorziet vanaf maart 2017 een nieuwe rechtstreekse busverbinding tussen het station Lille-Europe en het station van Brugge.

De nieuwe verbinding mikt vooral op toeristen uit het zuidoosten van Engeland en London, maar ook vanuit Nord-Pas-de-Calais. De frequentie van de nieuwe lijn is daarom afgestemd op de belangrijkste rijtijden van Eurostar. Met 221.000 aankomsten, goed voor 430.000 overnachtingen in 2015, komen de toeristen in Brugge vooral uit Groot-Brittannië.

Tot nu toe konden bezoekers die met de hogesnelheidstrein reisden alleen via Brussel tot in Brugge geraken. Dat maakt het toerisme kwetsbaar. Met de nieuwe verbinding vanuit Lille doen we voordeel. Voor wie vanuit Brugge of Lille een daguitstap plant naar de andere stad is de nieuwe verbinding een comfortabel alternatief voor de traditionele excursie met de auto.

Brugge is via internationaal busvervoer vanuit steeds meer steden bereikbaar. Na London, Amsterdam, Düsseldorf en Dortmund komt daar nu ook Lille bij.