De stad en de politie voeren daarom strijd tegen hondenpoep. De regels zijn duidelijk: een hondenbaasje moet de uitwerpselen van zijn huisdier opruimen en deponeren bij het huisvuil. Voor een grote groep hondenbezitters is dat geen probleem. Zij doen hun plicht en de stad dankt hen daarvoor. Er bestaat echter een kleine groep van hondenbezitters die weigeren de drollen van hun hond op te ruimen. Om deze hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid te wijzen, start de stad met nieuwe acties rond hondenpoep. Vanaf 21 mei delen de gemeenschapswachten drie weken lang gratis hondenpoepzakjes uit en moedigen ze hondeneigenaars aan om de omgeving netjes te houden. Later zal de politie effectief controles uitvoeren en boetes uitschrijven.
Bovendien voert het stadsbestuur extra acties in de probleemstraten. U kunt alvast uw steentje bijdragen door een affiche voor uw raam te hangen. U kunt de affiche aanvragen via www.herentals.be/aanvraag-affiche-tegen-hondenpoep of via de dienst preventie (tel. 014-28 50 50).
Meer informatie: dienst preventie, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50, preventie@herentals.be