Gents sp.a-volksvertegenwoordiger Karin Temmerman is niet te spreken over de nieuwe dienstregeling van de NMBS , die een aantal belangrijke piektreinen op de lijn Gent-Brussel afschaft.

De nieuwe dienstregeling, die ingaat op 12 december dit jaar, schaft enkele belangrijke piektreinen af, namelijk P7022 Gent (6u22)- Etterbeek en P8068 Brussel-Zuid (17u18) – Gent. ”De treinen zitten nu al overvol tijdens de ochtend- en avondspits. Dit zal de situatie nog verergeren voor de pendelaars tussen Gent en Brussel,” aldus Temmerman.

Ook buiten de spits voert men enkele wijziging door. “Alle treinen richting Brussel vertrekken binnen een tijdspanne van 21 minuten,” zegt Temmerman, “Gentenaars die tijdens de overige 39 minuten richting Brussel willen sporen zijn er dus aan voor de moeite.” Temmerman vraagt zich af waarom de NMBS, net als de Lijn, niet aan een adviesprocedure onderworpen wordt, vooraleer men aanpassingen in de dienstregeling doorvoert.

“De nieuwe dienstregeling is een gemiste kans van de NMBS om het sporen tussen Gent en Brussel voor heel wat pendelaars aangenamer te maken. Dat kan ik alleen maar betreuren,” besluit Temmerman.